Kuruluşu 1965’e dayanan, ticari araç segmentinde faaliyet gösteren Anadolu Isuzu Gebze Şekerpınar Fabrikası 1999 yılında faaliyete geçmiştir. Çalışan sayısı 1000’e yakın olan ve 300 bin m2 araziye kurulu üretim tesisleri, 100 bin m2 kapalı alan ve yatay mimariye sahiptir. Yıllık toplam üretim kapasitesi tek vardiyada 19 bin araçtır. Fabrikanın can ve mal güvenliği sistemlerinin kurulumu ve bakım hizmetleri için EEC Entegre Bina Kontrol Sistemleri ile 25 yılı aşkındır çözüm ortaklığına devam edilmektedir.
EEC, Anadolu Isuzu Kocaeli tesisinde Edwards Yangın Algılama ve Alarm Sistemleri, 4EVAC Acil Anons ve Seslendirme, Aerosol Pano içi Söndürme, Acil Aydınlatma ve Yönlendirme Sistemlerinin kurulumunu yapmıştır. Sistemlerin mühendislik, malzeme temini ve devreye alma hizmetleri EEC tarafından yürütülmüştür.
Otomotiv alanında hizmet veren Anadolu Isuzu’nun üretim bölümlerindeki farklı ihtiyaçlarına yönelik olarak Yangın Algılama Sistemi’nde farklı tip cihazlar tercih edilmiştir. Sistem dahilinde 711 duman dedektörü, 78 ısı dedektörü, 63 kombine dedektör, 118 yangın ihbar butonu, 6 ana panel, 1 tekrarlama paneli ve grafik izleme yazılımı kurulmuştur.
Tesisin yapısı ve üretim proseslerine yönelik ihtiyaçlar doğrultusunda algılama hassasiyeti yüksek olan Xtralis-Vesda marka hava çekmeli duman dedektörleri kullanılmıştır. Yüksek tavan yapısı bulunan geniş alanların ihtiyaçlarına uygun olarak Fireray ve Osid marka ışın tipi duman dedektörleri tercih edilmiştir.
Tesiste yıllar önce tercih edilen konvansiyonel dedektörlerle kurulmuş olan Yangın Alarm ve Algılama sistemini iyileştirme kapsamında, 2023 itibariyle başlanan adresli dedektörlere geçiş süreci peyderpey yürütülmektedir.
Özellikle boyahane kabinlerinin bulunduğu bölümlerde yaşanan riskleri azaltmak amacıyla, direkt elektrik ve elektronik panolarına monte edilen ve pano içinde başlayabilecek bir yangını hızlı ve etkili bir şekilde söndüren Aerosol Pano içi Söndürme Sistemi kurulumu yapılmıştır. Yüksek sıcaklık ile tetiklenerek yangını kendi kendine otomatik olarak söndüren pano-içi söndürme sistemi, peyderpey şekilde tesis genelindeki tüm panolara da uygulanmıştır.
Tesis genelinde sulu yangın söndürme sistemlerinde ihtiyaç duyulan basınçlı suyu sağlamak amacıyla, UL/FM onaylı dizel yangın pompaları sisteme ilave edilerek önlem seviyesi arttırılmıştır. Tesiste üretilen araçların stoklandığı açık otopark alanlarında, olası yangın durumlarına müdahale edilebilmesi amacı ile çevre yangın hidrant sistemi ve hidrant dolapları ile bu sistemleri basınçlandırmak üzere sistemde kullanılan yangın pompa grupları ve yangın su tankları kurularak devreye alınmıştır.
Tesiste oluşabilecek olası bir acil durumunda, çalışanların en hızlı şekilde güvenli alanlara tahliye edilmesini yönetebilmek amacıyla merkez ünitelerden hoparlörlere, acil anons mikrofonlarından fiber dönüştürücülere kadar uçtan uca çözümler sunan EN54 onaylı “4EVAC Acil Anons ve Seslendirme Sistemleri” kurulmuştur.
Tesis geneline, şebeke kesintisine yol açabilecek bir afet veya güvenlik tehdidi durumunda çalışanların binadan tahliyesini kolaylaştırmak, karanlıkta kalmadan güvenli alana hızla ulaşmalarını sağlayabilmek üzere “EEC Acil Aydınlatma ve Yönlendirme Sistemleri” kurulmuştur.
Ayrıca, tesiste mevcut olan 3 farklı marka IP CCTV Sisteminin kameralarında yaşanan problemler için iyileştirme çalışması gerekli görülmüştür. Çözüm olarak 3 ayrı sistemin farklı 470 kamerasını tek yazılımdan kontrol edebilmesi için “Milestone Video Yönetim Sistemi” kurulmuştur. Milestone canlı görüntü izlemenin ötesine geçerek olay yönetimi, video analitiği, ölçeklenebilirlik, uzaktan erişim ve diğer sistemler ile entegrasyon özellikleri sayesinde kullanıcıya esneklik ve hızlı hareket kabiliyeti ile gelişmiş güvenlik sunmaktadır.