Şekerbank, Anadolu'da sayıları yüz binleri bulan kooperatif üyesi pancar üreticisinin küçük birikimleriyle tarım ve şeker sanayinin finansmanı amacıyla 12 Ekim 1953'te "Pancar Kooperatifleri Bankası A.Ş." adıyla Eskişehir'de kurulmuştur.
Banka, 1956 yılında Ankara'ya taşındığında Şekerbank adını almıştır. 1997 yılında hisselerinin bir bölümü halka arz edilen Şekerbank'ın, genel müdürlüğü 2004 yılında İstanbul'a taşınmıştır.
Türkiye genelinde 278 şubesi, 9 bölge müdürlüğü (2 İstanbul, 7 Anadolu) ve 1 yurt dışı temsilciliği bulunan Şekerbank'ın, 71 il ile 98 merkez dışı ilçeye yayılmış şubelerinin birçoğu yaklaşık yarım asırdır aynı yerde, yörede hizmet vermektedir.
İstanbul'un en işlek ve gökdelenlerle dolu Büyükdere Caddesi üzerinde, 2012 yılında yapımına başlanan Promesa Şekerbank Binası 23 katlıdır ve kulenin yarısı Şekerbank Genel Müdürlüğü olarak kullanılmaktadır.
Şekerbank'ın ana hissedarı Promesa tarafından yaptırılan binanın 35 bin m2 kullanım alanı bulunuyor.
EEC, Şekerbank Genel Müdürlük Merkezi projesinde, Yangın Alarm, Acil Anons ve Seslendirme, Geçiş Kontrol, CCTV, Karbon Monoksit Algılama, Anahtar Yönetim Sistem çözümleri oluşturmuştur. Bu yapılan çözümlerde, binanın gereksinimleri dikkate alarak, teknolojik bina konseptine uygun, üst düzey ürün gruplarını kullanmıştır.
Bina, Şekerbank Genel Müdürlüğü ve kiralık ofis alanları olmak üzere iki farklı kısımdan oluşmaktadır. Bundan dolayı sistem mimarileri, birbirinden bağımsız iki farklı merkezden kontrol edilebilecek şekilde tasarlanmıştır. Bu iki merkez, birbirlerinin sistemlerini izleyebilecek esnekliğe de sahiptir.
UTC Edwards Yangın Alarm Sisteminde peer-to-peer network olarak çalışan Yangın Alarm Kontrol Panelleri bulunmaktadır. Bu panellere bağlı 2250 dedektör, söndürme sistemi ekipmanlarını izleyen, duman tahliyesinde kullanılan mekanik cihaz kontrolü sağlayan, yangın senaryosu gereği diğer sistemlerin kontrolünü yapan 1500'ün üzerinde izleme ve kontrol modülü yer almaktadır.
UTC Edwards'ın FireWorks Grafik İzleme/Kontrol Yazılımından, binanın CAD planları üzerine işlenen tüm yangın alarm sistemi ekipmanları izlenilip kontrol edilmektedir.
Yangın Alarm Sisteminin özellikle yüksek katlı binalarda vazgeçilmez parçası olan Duman Tahliye Sistemi, UTC Edwards'ın UL864 onaylı panelleri üzerinden aynı mimaride kontrol edilmektedir.
Duman tahliye sistemini oluşturan mekanik cihazların kontrolü, senaryoya bağlı otomatik olarak Yangın Alarm Kontrol Paneli tarafından yapılmaktadır. Bazı durumlarda senaryonun önüne geçerek bu cihazların kontrolünün manuel olarak yapılması gerekebilir. Bu manuel kontrol için UTC Edwards Yangın Alarm Kontrol Paneli üzerine takılan On/Off/Auto kontrol modülleriyle Mimik Pano tasarımı yapılmıştır. Duman tahliye senaryosunda yer alan tüm cihazların, çalışma ve arıza izlemeleri de bu modüller üzerinden yapılmaktadır.
Acil Anons ve Seslendirme Sistemi çözümünde EN54 sertifikalı Bosch ürünleri tercih edilmiştir. Tahliye zonlarına bağlı kalınarak tasarlanan sistemde 1400 adet hoparlör bulunmaktadır. Yangın senaryosuna göre zonlara tahliye mesajları otomatik olarak yapılmaktadır. Sistem merkezlerinden her zona ayrı anons yapılabilen sistemde müzik yayın imkanı da mevcuttur.
Geçiş Kontrol Sistemi, UTC Lenel Onguard Güvenlik Platformu üzerinden yapılacak şekilde tasarlanmıştır. Tesis için kritik öneme sahip alanlara geçişler 360 adet kart okuyucu ile kontrol altına alınmıştır. Asansör kontrolü sağlayan kart okuyucular sayesinde kullanıcıların katlara erişimleri yetki seviyelerine göre sınırlandırılmıştır.
UTC Lenel Onguard Güvenlik Platformunun bir parçası olan CCTV Sisteminde, iç ve dış mekanda bulundukları ortamım özelliklerine göre seçilmiş, farklı tiplerde toplam 350 adet IP kamera bulunmaktadır. UTC NVR'lar üzerinde kayıtların tutulması, sistem merkezlerinden canlı ve kayıtlı görüntülerin izlenmesi gibi video yönetim fonksiyonları, Lenel Onguard platformu üzerinden esnek bir şekilde yapılmaktadır.
Otoparklarda konfor şartlarının üst düzeyde tutulması amacıyla Karbon Monoksit (CO) Algılama Sistemi tasarlanmıştır. CO seviye değerlerine bağlı olarak tahliye fanlarının kontrolü UTC CO Algılama Sistemi üzerinden yapılmaktadır.
TRAKA Akıllı Anahtar Yönetim Sistemiyle işletmede kullanılan kritik anahtarların takibi, işletme verimliliğini arttırılmaktadır. Sistemde yetki kontrolüyle birlikte detaylı raporların alınabilmesi, kartlı geçiş uygulanmayan kapıların kontrolünü de sağlamaktadır. Tesiste 30'ar adet anahtar kontrollü yapan 2 kabinet mevcuttur. Anahtarları almaya yetkili kullanıcıların kabinetlere erişimleri kart okuyucular ile sağlanmaktadır.