Resmi açılışı ile tüm dünyanın dikkatini çeken Titanic Mardan Palace, "Avrupa'nın en pahalı resortu" ünvanını elinde bulunduruyor. Birçok yönü ile Dubai ve Las Vegas otellerinden farkı olmayan Titanic Mardan Palace'ın konuklarına yaşattığı ambiyans Türkiye'de hiç bir otelde bulunmuyor. İçerisinde gondollarla gezilebilen havuzu tam 24.000m² büyüklükte. Oteli kamp için tercih eden futbol kulüplerinin kullanımı için hazırlanmış UEFA standartlarına uygun 7500 kişilik bir stadyumu da var. Antalyaspor futbol kulübü Türkiye Süper Lig karşılaşmalarını bu statta oynuyor.
Titanic Mardan Palace farklı konseptlere sahip toplam 560 süit odasıyla World Travel Awards'un 2010 yılı değerlendirmesinde "Dünyanın En Lüks Oteli" dahil toplam dört ayrı uluslararası kategoride ödül almıştır.
EEC, bu çok özel projede hedeflenen konsepte en uygun tasarımın yapılması için projenin ilk aşamalarından itibaren katkıda bulunmuştur. Otelin konforunu konuklarına yaşatan en önemli sistemlerden biri olan oda otomasyonu sisteminin tasarımından uygulamasına kadar pek çok yenilik hayata geçirilmiştir. Otel güvenliğinin en kritik unsurlarından biri olan yangın alarm sistemi de EEC tarafından UTC Fire and Security EDWARDS ürünleri kullanılarak kurulmuştur.
Titanic Mardan Palace'da kurulan oda otomasyonu tamamen ihtiyaca yönelik birçok parçanın bu proje için bir araya getirildiği özel bir sistemdir. Kablosuz kumanda arabirimlerinden, otel yönetim sistemine entegrasyona kadar pek çok teknoloji Türkiye'de ilk defa bu büyüklükte bir projede uygulanmıştır.
Odalarda otomasyon arabirimi olarak radyo frekansıyla çalışan kablosuz kumandalar seçilmiştir. Kumandalar Titanic Mardan Palace için özel geliştirilen menü yapısı, LCD gösterge ve butonları yanı sıra otel imajını destekleyen dekoratif baskısı ile dikkat çekmektedir. Kumanda her hangi bir alıcıya yöneltmeye gerek olmadan oda veya odaların her hangi bir bölgesinde klima, aydınlatma ve perdelere komut vermek için kullanılabilmektedir. "Do-not-Disturb" veya "Make-up-Room" seçimleri de bu uzaktan kumandalarla yapılabilmektedir. Yapılan seçim oda girişinde bulunan dekoratif lambalarla görselleştirilmekte aynı zamanda otel otomasyon sistemine aktarılarak ilgili birimlerin haberdar edilmesi sağlanmaktadır.
Oda otomasyonu aynı zamanda Fidelio rezervasyon sistemi ile entegre edilmiştir. Bu sayede oda otomasyonu odanın rezervasyon durumunu dikkate alarak değişik senaryoları otomatik olarak uygulamaya koyabilmektedir. Boş bir odada klima sistemleri ekonomi modunda bırakılırken, check-in gerçekleştiği anda konfor moduna geçmek üzere set değerleri otomatik olarak değiştirilmekte, check-out ile tekrar aynı işlemler tekrarlanmaktadır.
Yangın alarm sistemi diğer bina sistemleriyle entegre edilerek, önceden programlanmış yangın senaryolarının bina otomasyon sistemi ile aynı anda ve bağımsız bir şekilde işletilmesi amaçlanmıştır. Yangın alarm sisteminden gelen bilgiler bir haberleşme köprüsü ile Bacnet protokolü kullanılarak bina otomasyon sistemine aktarılmaktadır. Duman kontrol işlemleri için kullanılan damperler, fanlar, aspiratörler ve diğer mekanik cihazların kontrolü yangın alarm sistemi üzerinden yapılmaktadır. Bu amaçla yüzlerce mekanik cihaza komuta etmek ve izlemek üzere hazırlanmış bir duman kontrol mimik panosu tesis edilmiştir.