Güvenlik kameralarını bakış açılarına göre tasnif edebiliriz. Yaklaşık 60 dereceden daha dar açılı kameralar Telefoto Kamera, 60 derece kameralar Normal Kamera, 60-100 derece arasındaki kameralar Geniş Açı Kamera ve 100 dereceden daha geniş açılı kameralar Panoramik Kamera ya da Fisheye (Balıkgözü) Kamera olarak adlandırılırlar.
Tüm dünyada Panoramik Kamera kullanım oranları hızla artmaktadır. Bunun nedeni çok sayıda kamera kullanmak yerine 1 adet Panoramik Kameranın tüm bölgeyi kör nokta bırakmayacak şekilde görüntüleme imkânı sunmasıdır. Ayrıca tek bir kamera kullanıldığı halde ekranındaki önemli noktalar dijital zoom ile bağımsız bir kamera gibi izlenebilmektedir.
Bir AVM'nin ortasına yerleştirilen bir Panoramik Kamera, 20-40 metre yarıçapında bir alanda tüm aktivitelerin izlenmesine imkân sağlar.
Bir otobüs içerisinde 1 adet Fisheye kamera tüm alana hâkim olabilmektedir.
Bir metro istasyonunda peronun tamamı tek bir kamera izlenebilirken hassas noktalar daha fazla zoom yapılarak daha detaylı izlenebilir.
Ofis ortamlarında kullanılabilir.
Garaj, kapı önü, 4 yol ağzı, bina girişleri ya da çit boylarında kısacası çok kamera ile çözüm sağlanabilen tüm alanlarda kullanılabilir.
Panoramik / Fisheye Kamera kullanımında dikkat edilmesi gereken bir husus bulunmaktadır. Bu kameralar Aktivite İzleme, Video Analiz ile Alarm Takibi vb. birçok fonksiyonu layıkıyla yerine getirebilirken tanımlama yapmakta güçlük çekerler. Gerek görüntünün biraz eğilmiş olması gerekse metrekareye düşen piksel sayısının düşük olması nedeni ile bu tip kameralarla tanımlama yapılamaz. Bu tür kameraların kullanıldığı projelerde tuzak noktalara (giriş-çıkış noktaları, turnikeler, dar koridorlar vb. alanlar) eşkâl ve araç plakası kaydedebilecek çözünürlükte kameraların eklenmesi doğru ve ekonomik bir tasarım oluşturulmasına imkân sağlar. Ayrıca çok sayıda yüksek çözünürlüklü kameranın tek bir gövdede birleştirildiği Multisensor kameralar da iyi bir çözüm olarak değerlendirilebilir.