COVID-19 salgını nedeniyle birçok ticari kurumun tesisleri boşaltılmış veya kısmen kullanılır durumda. Peki bu tesislerin güvenliğinden nasıl emin olabiliriz?
Tesislerin iş kesintisine uğraması, boşaltılması ve denetimsiz bırakılması, oluşabilecek tehlikelere geç müdahale edilebileceği anlamına gelir. Örneğin sıhhi tesisattaki bir arızadan kaynaklanacak olan su baskını, geç tespit edildiğinde normalden çok daha büyük hasarlara sebep olabilir.
Tesisler için en ciddi tehlike yangındır. Kısa sürede fark edilemeyip önlenmemesi ve yayılması durumunda, can veya mal kayıplarına yol açmadan kontrol altına alınamaz. Boşaltılmış veya kısmen kullanılan tesislerdeki ısıtma, soğutma, havalandırma ve elektrik tesisatlarında oluşabilecek arızalar en bilinen risklerdir. Kundaklama, hırsızlık ve vandallık gibi faaliyetlere karşı oluşan zayıflık da yangın tehlikesini arttırır.
Otomatik yangın söndürme sistemlerinin önemi burada öne çıkar. Yangının başlamadan önlenmesi, başlaması halinde hemen kontrol altına alınması, can kayıplarının önlenmesi ve mal kayıplarının en düşük düzeyde tutulması için elzemdir. Otomatik yangın söndürme sistemleri bunu dışarıdan bir desteğe ihtiyaç duymaksızın sağlar.
Otomatik Yangın Söndürme Sistemleri »
24 saat kesintisiz koruma sağlayan otomatik yangın söndürme sistemleri, yangın alarm sistemine haber vererek güvenlik birimlerini de harekete geçirir. Yüksek yangın tehlikesi bulunan tesislerin güvenlik önemlerinin zayıflayabildiği günümüz koşullarında, bu sistemler telafi edilemeyecek hasarların önüne geçerek değerlerini kanıtlamaktadırlar. Özellikle sanayi tesislerinde en fazla karşılaşılan elektrik yangınlarına karşı, pano-içi yangın söndürme sistemleri çok büyük değer taşımaktadır. Küçük bütçelerle hızlı bir şekilde kurduğumuz bu otonom çözümler çoğu zaman ana hacimdeki otomatik söndürme tesisatının aktivasyonuna gerek kalmadan yangını kaynağında söndürüyorlar.
Yangından Korunmayı Elektrik Panolarınızdan Başlatın »
Planlı test ve bakımlar, içinde bulunduğumuz COVID-19 koşullarında her zamankinden fazla önem taşırlar. Yangın söndürme sistemlerinin test ve bakımlarını gerçekleştiren kişiler “birinci dereceden önemli personel” durumundadır. Yönetmeliklerdeki test ve bakım prosedürlerinin büyük bölümü tek bir servis personeli tarafından gerçekleştirilebilecek niteliktedir. Bu da yüz yüze etkileşime gerek kalmadan “mesafeyi koruyarak” çalışmaya olanak verir.
İşletmelerin sürdürülebilirliğini riske sokan en büyük tehlike, faaliyetlerin durmasına neden olabilecek bir yangındır. Tesislerin yangın güvenliğine dair zaafların otomatik yangın söndürme sistemleri ile giderilmesi ve mevcut sistemlerin düzenli bakımlarının gerçekleştirilmesi “acil ve öncelikli” olarak ele alınmalıdır.
Uzmanlarımız tesislerinizdeki yangın risklerine karşı sizin için en uygun çözümü oluştururlar. Mevcut yangın söndürme sistemlerinizin standart ve yönetmeliklere uygun bakımları için de çalışma yapmamız mümkündür.