İster küçük ister büyük olsun, tesisinizin kameralı gözetleme sistemlerine olan ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Günümüzde teknolojinin gelişim hızı takip edilemeyecek yüksek hızlara erişti. Her geçen gün hayatımızı kolaylaştıracak hayret verici çözümlerle karşılaşıyoruz. Bu çözümleri kullanabilmek bizlere, para, zaman, hız, büyüme vb. çok sayıda imkân sağlayabiliyor. Ama altyapınız buna uygun değil ise bu başarı hikayelerini sadece internette görüp beğenmekle yetinmek durumunda kalırsınız.
Müşteriler Güvenlik Sistemi Satın Alırken Hangi 9 Hatayı Yapıyor? »
Günümüzde insan karakteristik hareketlerini takip eden, yüz tanıma yapan, plaka okuyan, trafiği denetleyen, inşaatlarda baret takılıp takılmadığını kontrol eden ya da bir AVM’de küçük çocuğunu kaybedenlerin çocuklarını bulmasını kolaylaştıran ve daha aklımızın sınırlarını zorlayan birçok analitik çözümler bulunmaktadır. Yalnız bunların nerdeyse tamamı sadece IP kameralar ile gerçek performanslarını göstermektedir.
Video İçerik Analiz Sistemleri (VCA: Video Content Analysis) »
Günümüzde hackerler tüm sistemleri ele geçirebiliyor ya da çökertebiliyor. Savunma tarafında ise üreticiler aynı hızla güvenlik açıklarını kapatıyorlar. Analog sistemler teknolojik evrimlerinde sona geldikleri için aynı hızla bu ataklara cevap verememektedirler. Yapay zekâ ile kendi kendine öğrenen ve çalışan kamera ve sistemler ile güvenlik yaklaşımlarının da temelden değiştiğini görmeye başladık. Ya da günümüzde IoT teknolojisi ile tüm nesneleri birbiri ile konuşturmayı hedeflediğimiz bu günlerde analog sistemler taş devrinden gelmiş gibi kalmaktadır. Aynı şekilde çok sayıda firma hızla verilerini Cloud veri tabanlarına kaydırmaktadırlar. Bu alanda da IP kameralı çok başarılı çözümler vardır.
Kameranızı Cep Telefonunuzdan Güvenli Bir Şekilde Nasıl İzlersiniz?
IP Kameralar birbiri yazılımsal olarak birleştirilebildiğinden teorik olarak sonsuz megapixel çözünürlükte kameralar üretilebilir durumdadır. Servis olarak IP kameralar tüm sıkıntılarını yazılımsal olarak anlatabildiklerinden bir arıza durumunu ve hatta arızanın olma olasılığını bildirebilmektedir. Ve son olarak tüm markalar ve firmalar birbiri ile entegrasyon platformları üzerinde gelişmeler kaydetmekte ve birbiri ile etkileşimli olarak çalışabilmektedir. Analog sistemler buna yeterince imkân vermezken IP Sistemler nerdeyse sınırsız bir entegrasyon ve sınırsız büyüme imkânı sunar.